Sluitingsritueel


Het lichaam en de geest doorlopen diverse fases in het leven, waarbij sommige periodes intens kunnen aanvoelen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Na ingrijpende gebeurtenissen (een bevalling, het verlies van iemand, een scheiding of het afsluiten van een moeilijk hoofdstuk, kan het belangrijk zijn om zowel lichamelijk als energetisch tot rust te komen. Zo kan je helingsproces starten en kan je jezelf opnieuw omarmen.
Een rebozo sluitingsritueel biedt hierbij ondersteuning, of de ervaring nu pas heeft plaatsgevonden of al langer geleden is. Tijdens dit ritueel creëren we een serene en veilige omgeving waarin je je volledig kunt terugtrekken in jezelf. Dit is een moment van diepe zelfzorg en persoonlijke aandacht, waarin je ruimte krijgt om te voelen wat er in jou leeft en te reflecteren op alles wat je ervaart.
Gedurende het ritueel word je liefdevol ondersteund en gewiegd, op een manier die jou het meeste rust en geborgenheid biedt
Oorsprong
‘’Closing the Bones’ is een eeuwenoud ritueel met diepe wortels in verschillende traditionele culturen, vooral in Mexico en Centraal- en Zuid-Amerika. Dit ritueel, dat vaak uitgevoerd wordt met behulp van een rebozo, een lange, geweven doek, is bedoeld om zowel het lichaam als de geest te ondersteunen na ingrijpende gebeurtenissen zoals een bevalling. Het helpt om een belangrijke levensfase symbolisch af te sluiten, herstelt de balans in het lichaam, en bevordert het proces van fysieke en emotionele genezing. Door middel van zorgzame aanraking en koesterende bewegingen brengt het een gevoel van rust, verbinding en heling.
Kracht van het ritueel
  • Op fysiek niveau helpt het ritueel je om opnieuw contact te maken met je lichaam, door het gevoel van geborgenheid en omsluiting.
  • Mentaal brengt het je terug naar je innerlijke kern, waardoor je een diepere verbinding kunt maken met je innerlijke wereld en alles wat daar speelt.
  • Op emotioneel vlak is er ruimte om je emoties te ervaren en los te laten, met zachte, liefdevolle aanraking die helpt om vastgehouden gevoelens vrij te maken.
  • Spiritueel gezien richt het ritueel zich op het eren en verwerken van belangrijke levensmomenten of overgangen, waarbij bewust aandacht wordt gegeven aan jouw proces en persoonlijke noden.
  • Energetisch zorgt het voor een terugkeer van jouw energie naar jezelf, waardoor je weer in balans komt en je energie kan verankeren waar het thuishoort.
Verloop
Intro: We beginnen met een gesprek om je intenties voor de sessie vast te stellen. Je kunt ook symbolische kaarten gebruiken om je richting te vinden tijdens het proces.
Massage: Je ontvangt een rustgevende massage die zowel je spieren ontspant als je geest kalmeert. Dit bevordert zowel de warmte en soepelheid van je lichaam als een ontsnapping aan je gedachten.
Stoomsessie: Hier krijg je de kans om je bekkengebied te verfrissen en je lichaam te zuiveren
Afsluiting met Doeken: In deze fase word je omhuld en ondersteund door doeken, wat zorgt voor een gevoel van complete afsluiting.
Open en landen: Je wordt een zachte manier uit je cocon gehaald, wat je een vernieuwd en verfrist gevoel geeft.
Praktisch
Zorg ervoor dat je een ruimte van ongeveer 3m x 3m in je huis beschikbaar hebt, waar je comfortabel kunt liggen in een aangename warmte. Extra dekens en kussens zijn handig om bij de hand te hebben.
Als je dat wilt, kun je in deze ruimte een klein altaartje opstellen met voorwerpen die voor jou betekenis hebben, zoals kaarsen, verse bloemen, of andere items die je bij het ritueel wilt betrekken. Je kunt ook een afspeellijst met muziek voorbereiden, of wij zorgen voor de muziekkeuze.
  • Ritueel van 2,5 a 3uur komt op 250 euro
  • Alle prijzen zijn exclusief vervoerskosten & parkeerkosten.