Baby Massage
Zachte Strelingen: De Magie van babymassage
Daarnaast zorgt het ook voor een verbeterde slaapkwaliteit en bevordert het de spierontwikkeling. De technieken stimuleren de werking van het spijsverteringsstelsel, waardoor krampjes en obstipatie verlicht kunnen worden. Door de verbeterde doorbloeding en lymfecirculatie wordt het lichaam beter in staat om infecties te bestrijden en versterkt het immuunsysteem van je kindje. De rustgevende aanrakingen geven een gevoel van veiligheid en comfort.
Voor ouders biedt de massage ook voordelen. Door het masseren gaat het het gelukshormoon endorfine en knuffelhormoon oxytocine vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de emotionele band met je baby versterkt wordt. Het geef je als ouder meer zelfvertrouwen en helpt je beter de lichaamstaal van je kind te begrijpen. Bovendien werkt het ook stressverminderend, waardoor je meer ontspannen van de babytijd kan genieten.
Kortom, Shantala babymassage is meer dan een reeks massagetechnieken; het is een prachtige manier om liefde en zorg over te brengen door middel van aanraking, wat bijdraagt aan het welzijn van zowel baby als ouder.
Ik bied babymassage gewoon bij jullie thuis aan. Zo kunnen jullie in een vertrouwde omgeving genieten van een ontspannen en liefdevol moment met je kleintje. Ik kom bij jullie thuis en leer je stap voor stap de technieken van babymassage, zodat jullie samen kunnen ontspannen. We stemmen de massage af op de behoeften van je baby en kijken hoe hij/zij hierop reageert. Je kan kiezen voor 1 lesje of een reeks van 3 lessen, waar we stap voor stap de technieken aanleren. Eventueel kan er al een les ingepland worden tijdens de zwangerschap, zodat je meteen na de geboorte kan beginnen.
Praktische tips voor babymassage bij jullie thuis
Zorg ervoor dat de kamer lekker warm is (ongeveer 24-25 graden Celsius), zodat je baby comfortabel zonder kleertjes kan liggen tijdens de massage. Voorzie 2 warme handdoeken en een doek voor ongelukjes.
Plan de massage op een moment dat je baby alert en tevreden is, bijvoorbeeld na een voeding of slaapje.
Vermijd massage direct na het voeden of als je baby moe is.
Gebruik een natuurlijke, geurloze olie. Deze zijn zacht voor de huid van je baby en zorgen voor een fijne massage-ervaring. Heeft je baby snel last van huidirritatie dan kun je de massage ook uitvoeren met talkpoeder of arrowroot.
Als hij of zij onrustig wordt, is het misschien tijd om even te stoppen of over te schakelen naar een ander lichaamsdeel.Let goed op de signalen van je baby.
Zorg voor een rustige, warme ruimte waar jullie niet gestoord worden.
Zet de telefoon uit en vermijd harde geluiden, zodat jij en je baby helemaal kunnen ontspannen.
Babymassage werkt het beste als je het regelmatig doet.
Probeer een vaste tijd per dag in te plannen, zodat het een vertrouwd ritueel wordt voor jou en je baby.
Babymassage is niet alleen goed voor je baby, maar ook voor jou. Neem de tijd, wees geduldig en geniet van deze bijzondere momenten samen. Je zult merken dat je baby steeds meer van de massage gaat genieten naarmate jullie vaker oefenen.